ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
http://www.sintagespareas.gr/
Παστίτσιο Οριεντάλ
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
ΓΕΜΙΣΗ ΚΙΜΑ
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
http://www.sintagespareas.gr/
Μακαρόνια με κιμά φούρνου
http://www.sintagespareas.gr/
Σουτζουκάκια έκπληξη!
συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
Περιγραφή
Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού. Ένα υπέροχο φαγητό, εύκολο και γρήγορο. Μία υπέροχη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Κεφτεδάκια φούρνου
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
- 1 φλυτζάνι γαλέτα
- 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
Πως το κάνουμε:
- Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ'ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.
- Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
- Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Προσέξτε το αλάτι, διότι το φαγητό έχει μπόλικο τυρί μέσα και μπορεί να σας βγεί αλμυρό. Συνοδεύεται υπέροχα με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
Περιγραφή
Νόστιμη και εύκολη
Κεφτεδάκια στιφάδο στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλο κιμα
- 1 κιλο κρεμμυδια
- ντοματοπελτε
- λαδι
- αλατι πιπερι και λιγο σκορδο
- 2 - 3 φιλαρακια δαφνης
- λιγους κοκους μπαχαρι
- 1 κουταλακι ζαχαρη
Πως το κάνουμε:
- Πλαθουμε τον κιμα οπως τα κεφτεδακια
- Κοβουμε τα κρεμμιδια σε λεπτες φετουλες και τα βαζουμε για λιγο στο νερο.
- Αραδιαζουμε τα κρεμμυδια σε ενα ταψι και τα αλατιζουμε.
- Κανουμε τα κεφτεδακια μπαλακια λιγο μεγαλουτσικα τα περναμε στο αλευρι και τα τοποθετουμε στο ταψι.
- Κοβουμε ψιλο ψιλο το σκορδακι βαζουμε 2 - 3 φιλαρακια δαφνης και λιγο μπαχαρι κοκους.
- Αραιωνουμε τον ντοματοπελτε σε 1 ποτηρι νερο και το ριχνουμε απο πανω μαζι με λιγο ζαχαρη, προσθετουμε και λαδακι και πιπερακι ριχνουμε στα πλαγια 1 ποτηρι νερο.
- Το βαζουμε στο φουρνο πανω κατω στους 170 βαθμους για μια ωρα περιπου
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Να δουμε το φαγακι μας να μελωσει να μην κραταει νερα
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
http://www.sintagespareas.gr/
http://www.sintagespareas.gr/
Περιγραφή
Μια πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια!!! Δοκιμάστε τη!
Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμά από μοσχαρίσιο μπούτι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ασπράδι
- Περίπου ½ κιλό ζυμωτό ψωμί μπαγιάτικο
- Λίγη ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κιλό περίπου ώριμες ντομάτες
- λάδι
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- Λιώνουμε στο multi τις ντομάτες και βάζουμε τον χυμό τους να βράσει.
- Όταν δούμε ότι έχει απορροφήσει τα υγρά της ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη (ίσως χρειαστούμε λίγο παραπάνω μέχρι να γίνει γλυκιά η σάλτσα), αλάτι και πιπέρι.
- Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα αφήνουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσουμε.
- Μόλις γίνουν τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι κι έπειτα τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου με τη σάλτσα.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
http://www.sintagespareas.gr/
Περιγραφή
Απλά πολύ νόστιμο και γευστικό. Αξίζει να το δοκιμάσετε !
Παστίτσιο πλούσιο
Τι χρειαζόμαστε:
Κιμάς :
- 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 μεσαία πράσινη πιπεριά
- 1 ποτήρι περίπου λάδι
- 1,5 κρασοπότηρο κρασί λευκό
- 1,5 κρασοπότηρο περίπου σάλτσα pummaro
- αλάτι
- κανέλλα (σκόνη)
- γαρύφαλλο (σκόνη)
- μοσχοκάρυδο (σκόνη)
- νερό
- μακαρονια Νο 3
- βούτυρο
- 130 με 150 γραμ. κορν φλάουρ
- 1,5 περίπου λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά ολόκληρα
- 2 πλούσιες κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι
- κανέλλα (σκόνη)
- μοσχοκάρυδο (σκόνη)
- 1 κιλό περίπου τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι)
Πως το κάνουμε:
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τον κιμά και σωτάρουμε ελαφρά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις σωταριστούν τα προηγούμενα, προσθέτουμε την ντομάτα (που έχουμε περάσει απο τον τρίφτη), την πιπεριά ψιλοκομμένη, αρκετή κανέλλα, αρκετό γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι μυρωδιές και κλείνουμε την κατσαρόλα για πέντε λεπτά περίπου για να "πιει" το φαγητό τα υγρά του.
- Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί κλείνουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά για άλλα πέντε λεπτά.
- Κατόπιν, προσθέτουμε 1,5 με 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.
- Αφού περάσει μισή ώρα, ρίχνουμε τη σάλτσα pummaro, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό (1 ποτήρι περίπου), ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε τον κιμά για άλλη μισή ώρα μέχρι ν΄ απορροφηθούν τα υγρά.
- Στο τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει για λίγο.
- Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε να φύγει η περίσσεια του νερού. Κατόπιν, τα ρίχνουμε στο ταψί και "τ΄ ανοίγουμε" με τα χέρια μας. Τ΄ αφήνουμε για λίγο και αυτά να κρυώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το κορν φλάουρ, ανοίγουμε το "μάτι" της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μ΄ ένα σύρμα. Σε λίγο, και αφού θα βράζει το γάλα, το μίγμα θ΄ αρχίζει να πήζει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ίσως να χρειαστεί, ανάλογα με το πόσο πηχτή είναι η μπεσαμέλ, να προσθέσουμε λίγο γάλα ή λίγο κορν φλάουρ αντίστοιχα. Ότι και να προσθέσουμε πάντως, θα πρέπει το ανακατέψουμε πολύ καλά με το σύρμα για να μη "σβολιάσει" η μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 πλούσιες κουταλιές της σούπας βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Παίρνουμε τώρα με τα χέρια μας κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα μακαρόνια ώστε να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε αρκετά τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Με τα χέρια μας "τακτοποιούμε" τα μακαρόνια μέσα στο ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση του κιμά (να πάει παντού), προσθέτουμε από πάνω αρκετά τυριά και μ΄ ένα κουτάλι "τακτοποιούμε" το μίγμα.
- Τώρα επιστρέφουμε στη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τ΄ αυγά (ολόκληρα) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αρκετή κανέλλα, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε μ΄ ένα πηρούνι ή με ένα σύρμα να ενωθούν τα τυριά με τη μπεσαμέλ.
- Τέλος, προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ στο ταψί και το κουνάμε ώστε να "πάει παντού" και να μην υπάρχουν κενά.
- Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο) για 1 ώρα περίπου, μέχρις ότου δηλαδή δημιουργηθεί το υπέροχο χρώμα που όλοι ξέρουμε !!!
Μη "φοβηθείτε" το κορν φλάουρ. Δοκιμάστε το!!! Πιστέψτε με δε θα το μετανιώσετε. Η γεύση του είναι πιο "ήπια" και συνάμα πιο νόστιμη από τα κοινά αλεύρια.Το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε για το παστίτσιο πρέπει να είναι ή μεγάλο στρογγυλό ή μεγάλο τετράγωνο, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι βαθύ, διότι το παστίτσιο (και λόγω των τυριών) θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Η γνώμη μου είναι να μη χρησιμοποιήσετε κοινό πυρέξ γιατί "θα χυθεί" έξω η μπεσαμέλ.Τα τυριά καλό θα ήταν να τα μοιράσετε ως εξής: 400 γραμ. ρεγγάτο, 400 γραμ. γραβιέρα (π.χ. Αστακού ή Αμφιλοχίας) και 200 γραμ. κασέρι. Έτσι, θα υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη γλυκιά και στην αλμυρή γεύση.Το κρασί κάλό θα ήταν να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν το έχουμε στο ψυγείο μπορούμε να το βγάλουμε μισή ώρα πριν. Αν πάλι το ξεχάσουμε, μπορούμε να το ζεστάνουμε, ελάχιστα όμως, σ΄ ένα μπρίκι. Με αυτόν τον τρόπο "θα αναδυθεί" η μυρωδιά του.Όπου παραπάνω στα υλικά λέω "περίπου" είναι γιατί... ξέρετε εμείς "οι μεγαλύτεροι" μαγειρεύουμε "με το μάτι" όπως λέει και ο λαός.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
http://www.sintagespareas.gr/
Περιγραφή
Το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο. Έχει τις μισές θερμίδες δηλαδή 330, όταν η κλασική συνταγή έχει 690!!!!! Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι ή βούτυρο. Ιδανική για δίαιτα
- Nόστιμο παστίτσιο με μισές θερμίδες
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. μακαρόνια πένες
- 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ντοματάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 800 ml άπαχο γάλα 1,5% λιπαρά
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 100 γρ. λευκό τυρί (τύπου φέτας με χαμηλά λιπαρά)
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- κανέλα
Πως το κάνουμε:
- Αχνίζουμε σε 2 κ.σούπας νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε πολύ καλά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μισό φλυτζάνι νερό και το ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μόνο με αλάτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
- Παίρνουμε μισό φλυτζάνι γάλα και διαλύουμε μέσα του το κορν - φλάουρ.
- Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα του κορν - φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς (για να μην κολλήσει), μέχρι να πήξει (δεν θα γίνει πολύ πηχτή η μπεσαμέλ).
- Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας.
- Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), το μοσχοκάρυδο και αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα ταψί (που το έχουμε αλείψει με 1 κ.σ. λάδι, μπορούμε και να το παραλείψουμε), απλώνουμε τα ζυμαρικά και από επάνω το μείγμα του κιμά.
- Πασπαλίζουμε από επάνω το τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με την κρέμα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 45'.
- http://www.sintagespareas.gr/
Περιγραφή
Είναι ένα εύκολο και διαφορετικό στην όψη Παστίτσιο..
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Τι χρειαζόμαστε:
- 500γρ πέννες βρασμένες
Για τον κιμά
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 1κ.σ. πελτέ
- 2 ντομάτες
- 1κ.γ. κανέλα
- μπαχάρι
- μαϊντανό
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 50γρ Βούτυρο
- 100γρ αλεύρι
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
- Τριμμένη γραβιέρα αλμυρή
Πως το κάνουμε:
- Βράζουμε τις πέννες ελαφρά.
- Τις αδειάζουμε στο πυρέξ και ρίχνουμε ενα κουταλάκι βούτυρο.
- Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για κανένα 20 λεπτό.
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι και το ζεσταίνουμε με το βούτυρο.
- Στο ποτήρι με το κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
- Όταν ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το αλεύρι με το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μοσχοκάρυδο.
- Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο τελος ρίχνουμε τον κρόκο και μια χουφτα γραβιέρα.
Τοποθέτηση Οριενταλ
- Ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ την αδειάζουμε από πάνω.
- Την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.
- Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο απο πάνω και έτοιμο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου μισή ώρα..
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Η διαφορά είναι ότι δεν εχει στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Επίσης οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν με βάση τις συνήθειες σας...π.χ. η μπεσαμέλ με τον τρόπο που σας αρέσει....κτλ..:o)Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
Μουσακάς
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό πατάτες
- 125 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΓΕΜΙΣΗ ΚΙΜΑ
- 1 κιλό κιμά
- 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 125 γρ. ρετσίνα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 75 γρ. λάδι
- 1 κύβο βοδινό
- 4 ασπράδια αβγού
- 1 πρέζα κοκκινοπίπερο, μαύρο πιπέρι, αλάτι
- 2-4 σκελίδες σκόρδο
- αρώματα: 1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- μπαχαρικά: 2 πρέζες ρίγανη, 1 πρέζα γαρύφαλλο, 1 πρέζα κανέλλα, 1 πρέζα κόλιανδρο, ½ φύλλο δάφνης
- 4 δόσεις μπεσαμέλ (με τους 4 κρόκους του αβγού)
Πως το κάνουμε:
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε, τις αφήνετε στο αλάτι για 30\', τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε καλά.
- Κόβετε ίδια και τις πατάτες και τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας.
- Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για 45'.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το ντοματοπολτό, το σκόρδο, τα αρώματα και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφού χλιάνει ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε.
- Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ (προσοχή: τους κρόκους τους προσθέτουμε αφού χλιάνει λίγο η σάλτσα).
- Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό, λίγη ζάχαρη και το 1/3 από το τυρί. Τις σκεπάζουμε με τον κιμά και μετά τις μελιτζάνες, όπου βάζουμε ξανά από πάνω τα ίδια. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο
Μπριάμ
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλο κολοκυθια
- 1 κιλο πατατες
- 3 ωριμες ντοματες
- 3 κρεμμυδια ξερα κομμενα φετες
- 1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
- 4 σκελιδες σκορδο
- ελαιολαδο
- αλατοπιπερο
Πως το κάνουμε:
- Καθαριζουμε τα κολοκυθια και τις πατατες και τα κοβουμε χοντρες φετες.
- Αναμιγνυουμε σε ενα ταψι τα κολοκυθια, τις πατατες, τις ντοματες τριμμενες στον τριφτη, το σκορδο, το κρεμμυδι, το μαιντανο, το αλατοπιπερο και το λαδι, λιγο νερακι και αν το θελουμε πιο κοκκινο λιγο πελτε.
- Ψηνουμε σε μετριο φουρνο για μια ωρα.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
Σουφλέ ζυμαρικών με τα όλα του
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο πέννες η ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε
- 3 μανιτάρια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα
- 250 γρ. περίπου γκούντα τριμένο
- 100 γρ. πεκορίνο τριμένο
- 100 γρ. φετα τριμένη με το χέρι
- 10 φέτες ζαμπον ψιλοκομμένο
- λίγο μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρέμα γάλακτος
Πως το κάνουμε:
- Βραζουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μια κουταλιά λάδι να μην κολλάνε.
- Τριβουμε την ντομάτα και την ρίχνουμε και ανακατεύουμε στα ζυμαρικά.
- Σε ενα ταψάκι βάζουμε τα μισά ζυμαρικά, στρώνουμε απο πάνω τα μανιτάρια, την πιπεριά, το ζαμπόν, το μπέικον, όλη την φέτα και τα μισά από τα κίτρινα τυριά.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά .
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αν μας αρέσει το φαγητό πολύ ζουμερό βάζουμε δυο κρέμες γάλακτος. Επίσης αν δεν θέλετε καθόλου την κρέμα μπορείτε να την αλλάξετε με 250 ml (περίπου) γάλα ανακατεμένο με δυο αυγά. Εγώ όταν τρίβω την ντομάτα πριν την ρίξω στα μακαρόνια βάζω λίγο αλατοπίπερο. Καλη σας ορεξη!!
Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
Παστίτσιο σουφλέ της Αργυρώς
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. πεννες
- 1/2 λιτρο νερο
- 6 αυγα
- 500 γρ. φετα
- λιγο μοσχοκαρυδο
- 1 πιπερια ή αν δεν σας αρεσει η πιπερια στη γευση μπορειτε να βαλετε κατι της αρεσκειας σας οπως μπεικον
- λιγο πιπερι
- 1 κουτ. σουπας βουτυρο
- 1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα
Πως το κάνουμε:
- Τριβουμε τη φετα μεστο ταψι.
- Σπαμε τ'αυγα σε ενα μπολ και ριχνουμε το γαλα πανω τους σιγα σιγα ενω τα χτυπαμε.
- Προσθετουμε και το νερο.
- Μετα τα ριχνουμε στο ταψι με τη φετα και ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα.
- Μετα ριχνουμε τις πεννες ωμες και προσθετουμε τις πιπεριες ή το μπεικον απο πανω.(το μπεικον το εχετε τσιγαρισει πρωτα).
- Βαζετε επισης μπολικο πιπερι και μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε ολα τα υλικα καλα.
- Τελος ριχνουμε απο πανω κυβακια μικρα βουτυρο.
- Το ψηνουμε στους 180 βαθμους. Πανω κατω για 50'.
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Τα μακαρονια δεν χρειαζονται βρασιμο σε κατσαρολα. Τα βαζετε ωμα στο ταψι και ψηνονται μια χαρα διοτι βαλαμε νερο. Ευκολη, γρηγορη και νοστιμη συνταγη απτα χερακια της Αργυρως.Η συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
http://www.sintagespareas.gr/
Μακαρόνια με κιμά φούρνου
Περιγραφή
Ωραία ιδέα για μια διαφορετική μακαρονάδα. Για αλλαγή.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
- κιμάς- 1 μερίδα όπως στο παστίτσιο
- τυρί του τόστ σε φέτες (6 φέτες)
- 1 πράσσινη πιπεριά,
- 100γρ τυρί τριμμένο
Πως το κάνουμε:
- Φτιάχνουμε τον κιμά (την κλασσική συνταγή).
- Βράζουμε τα μακαρόνιά και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
- Σε ατομικούς δίσκους (αλουμινένιους) βάζουμε ανά μερίδα τα μακαρόνια.
- Απο πάνω ρίχνουμε ανα μερίδα τον κιμά.
- Ρίνουμε κομματάκια απο την πράσσινη πιπεριά.
- Στο τέλος, σκεπάζουμε τη μακαρονάδα με μια στρώση τυρί του τόστ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τόσο ώστε να λιώσει το τυρί του τόστ.
- Καλή όρεξη
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Το τριμμενο τυρί μπορεί να είναι της αρεσκείας σας (παρμεζάνα, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι ή μείγμα) όπως και το τυρί του τόστ. Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια σωταρισμένα. Αυτή τη συνταγή την πρωτοείδα σε εστιατόριο!!!!Η
συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
http://www.sintagespareas.gr/
Σουτζουκάκια έκπληξη!
Περιγραφή
Σουτζουκάκια με μαυροδάφνη, γεμισμένα με σαλτσούλα!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό ανάμεικτο κιμά
- 5-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (αναλόγως πόσο βαρύ το θέλετε!)
- 1 κουταλάκι κύμινο
- μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε μαυροδάφνη (λιγότερο από το μισό φρατζολάκι)
- λίγο λάδι
- λίγη μαυροδάφνη
- σάλτσα ντομάτας (φρέσκια και πελτέ)
- ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι (άσπρο και μαύρο)
- λίγη σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
- Βράζω την σάλτσα από φρέσκια ντομάτα με λίγο νερό, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Βάζω σε παγοθήκες λίγη από τη σάλτσα που έβρασα και τις βάζω στη κατάψυξη για να γίνουν παγάκια (περίπου 15-όσα και τα σουτζουκάκια μου).
- Ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμά, μουλιασμένο ψωμί, κύμινο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο πολτοποιημένο) και τα πλάθω σε σουτζουκάκια, βάζοντας ένα παγάκι μέσα στο καθένα.
- Ζεσταίνω το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζω.
- Ρίχνω τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, προσθέτω πελτέ, λίγο λάδι, λίγη σκόνη σκόρδου και λίγη μαυροδάφνη και τα αφήνω να βράσουν σε μεσαία φωτιά για περίπου μισή ώρα (μέχρι να δέσει η σάλτσα), ανακατεύοντας που και που.
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Ελπίζω να σας αρέσει!!! Εγώ έφτιαξα τα παγάκια τη μία μέρα, έβαλα τη σάλτσα που έμεινε στο ψυγείο και έκανα την άλλη μέρα το φαγητό. Το συνόδευσα με πατατοκροκέτες (αν και προτιμώ το ρυζάκι!). Ο άντρας μου πάντως κόντευε να φάει και το πιάτο!!!! Καλή επιτυχία!!!!
συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Τι χρειαζόμαστε:
- 800 γραμμάρια μοσχάρι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
- 4 γαρύφαλλα
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2/3 κούπας λαδι
- 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
- 2 κούπες νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μακαρόνια για παστίτσιο
- κεφαλοτύρι
Πως το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το μισό λαδι.
- Ριχνουμέ το μοσχαράκι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτια για 3-4 λεπτά.
- Ριχνουμε το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα, το πιπέρι και τέλος το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ντομάτα και το νερο και σιγοβράζουμε για μια ώρα.
- Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρεας
http://www.sintagespareas.gr/Περιγραφή
Νόστιμοι ... μμμ!!!Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- φρυγανιά τριμμένη (όσο πάρει)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι, μπόλικο δυόσμο
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν
- Αφού βράσουν αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά και να κρυώσουν
- Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λάδι (να μην σκουρύνει πάρα πολύ)
- Βγάζουμε το κρεμμύδι με τρυπητό από το τηγάνι και το αφήνουμε να στραγγίσει σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε το σωταριμένο κρεμμύδι σε ένα μπωλ.
- Λιώνουμε τα κολοκύθια με τα χέρια μας στο μπωλ με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.
- Βάζουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε τον χυλό που έχουμε δημιουργήσει.
- Προσθέτουμε τόση γαλέτα όση χρειάζεται για να μην "στάζει" ο χυλός, αλλά όχι πάρα πολύ και γίνει πολύ πυχτός.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά λάδι για το τηγάνισμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τηγανίζουμε μέχρι να "χρυσίσουν"
- Μετά το τηγάνισμα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Καλή επιτυχία!
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Όσοι θέλετε λιγότερο "πικάντικο" αποτέλεσμα, μπορείτε να παραλείψετε το κεφαλοτύρι και να βάλετε στη θέση του περισσότερη γαλέτα
συνταγή είναι από τη σελίδα οι συνταγές της παρέας
Ομελέτα Στο Φούρνο
Τι χρειαζόμαστε:
- 8 αυγά
- 1/4 φέτα τριμμένη
- 1/4 γκούντα ή ένταμ
- 6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
- 1/2 κολοκύθι
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε σε ένα ταψάκι το οποίο πριν έχουμε αλείψει με φυτίνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Καλή επιτυχία :) η συνταγή είναι από την σελίδα Συνταγές της Παρέας http://www.sintagespareas.gr/